Надал надигра Федерер в гала



09-03-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал надделя над рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер в демонстративен сет. Двубоят се състоя в новата баскетболна зала за 227 милиона долара в Юджин, щата Орегон, като част от NIKE Clash of the Champions.

Пред 12 220 зрители в Matthew Knight Arena Рафа се наложи и с малко късмет със 7:5. Сетът беше изпълнен с нестандартни удари и красиви изпълнения, които двамата допълваха с шеговити коментари.

„С Рафа сме имали множество епични мачове през годините. Също ката сътворихме и доста красиви срещи. Успяхме да играем тенис на какви ли не необичайни места. Радваме се, че сме в Орегон и участваме в спортната вечер”, заяви Роджър след срещата.

В шоуто на производителя на спортни стоки участваха само тенисисти, които от дълги години са лица на компанията по света. В голяма атракция се превърна и частта на смесени двойки.

В нея от едната страна на мрежата застанаха Федерер и Мария Шарапова, а от другата – Надал и Виктория Азаренка. Съдия на стола бе самият Джон Макенроу. „Никога не съм мислил, че ще стигна толкова високо”, коментира гениалният левичар, когато се качи на стола на арбитъра. Но в края на сета Биг Мак не се сдържа и слезе да поиграе. При 5:3 той замени Федерер и записа победните точки заедно с Маша за 6:3 гейма.

В дамския двубой от програмата Азаренка надигра Шарапова с 5:4(5) след тайбрек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини