Само Цеци в схемата в Индиън Уелс



04-03-2011 00:00
Първата ракета на България Григор Димитров не попадна в основната схема на турнира от сериите "АТР 1000" в Индиън Уелс, Калифорния. При жените там е Цветана Пиронкова, но тя няма да бъде сред поставените.

Той е №78 в света, но за попълване на схемата, където влизат директно първите 80, е била взета годишната ранглиста за 2010-а. Гришо не получи и "уайлд кард". Те бяха раздадени на Милош Раонич, Джеймс Блейк, Кеи Нишикори, Райн Хърисън и Бърнард Томич.

Сигурно по тази причина щабът на Димитров е предпочел следващата седмица той да играе на чалънджъра в столицата на Босна и Херцеговина Сараево, който е с награден фонд 30 000 евро плюс гостоприемство. В този турнир Гришо ще бъде поставен под номер една, както в Шербур.

Водач в схемата е Рафаел Надал, номер две ще бъде Роджър Федерер, а трети - Новак Джокович. Шампионът от Индиън Уелс през 2010 година Иван Любичич е под №16.

При дамите Пиронкова е 36-а в списъка и няма да бъде поставена. Миналата година пловдивчанката тръгна от квалификациите и стигна до втория кръг на основната схема. Там Цеци отстъпи на Алиса Клейбанова след 7:6(5), 3:6, 1:6.

Водачка е Каролине Возняцки, №2 е Вера Звонарьова, а втората в света шампионка от последните два турнира от Големия шлем Ким Клайстерс е трета в схемата. Защитаващата титлата си Йелена Янкович е осма. Двубоите започват на 9 март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини