Джокович пропуска мача с Индия



03-03-2011 00:00 | Станко Димов
Лидерът на шампиона Сърбия за Davis Cup Новак Джокович няма да играе в двубоя от първи кръг на Световната група срещу Индия в Нови Сад от 4 до 6 март. Той предпочита да замине за Калифорния и да се готви за турнира в Индиън Уелс.

Ноле, който няма загуба от миналия декември, обяви решението си на своята интернет страница. Още от вчера капитанът на състава Богдан Обрадович намекна, че третият в мъжкия тенис и победител в Откритото първенство на Австралия може да пропусне срещата м Нови Сад.

„Чувствам се физически добре и много мотивиран да се представя добре в Индиън Уелс и Маями, където миналата година нямах добри резултати. Искам да работя здраво и да запиша нещо запомнящо се”, пише Джокович на сайта си.

В отсъствието на Ноле, първа ракета на Сърбия става №18 в ранглистата Виктор Троицки. Останалите в отбора на Обрадович са Янко Типсаревич и експертът на двойки Ненад Зимонич. Още не е обявен четвърти тенисист.

Индия пристигна в Нови Сад с №93 в ранглистата на АТР Сомдев Деварман, Каран Дастоджи, Юки Бамбри и Рохан Бопана. Капитанът на състава се казва Шри-Пракаш Мирза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини