Звонарьова спря Возняцки на финала



26-02-2011 00:00 | Станко Димов
Втората поставена на турнира от категория „премиер” в Доха, Катар, Вера Звонарьова спечели титлата. Във финалната среща руската тенисистка игра почти перфектно и успя да победи световната номер едно Каролине Возняцки от Дания с 6:4, 6:4 за един час и 50 минути игра.

Звонарьова започна срещата с пробив, но той бе върнат тутакси – при това на нула, от датчанката. До края на сета и двете играха на високо ниво, но рускинята съумя да постигне втори пробив и да спечели сета. Това бе първа загубена част за Каро от полуфинала на Откритото първенство на Австралия.

Вторият сет започна по подобен сценарий. Возняцки проби за 2:0, но Вера направи рибрейк и после изравни. Последва гейм, в който датчанката поведе с 40:0, но след 12 минути игра московчанката проби отново при шестата си възможност. Звонарьова продължи да играе практически безгрешно, което извади от равновесие Каролине. При 5:4 26-годишната рускиня сервираше за мача и финализира нещата при втората си възможност.

За единадесетата си титла и първа за 2011 година Вера Звонарьова заслужи чек за 111 000 долара и 470 точки за световната ранглиста, където е трета. За Возняцки останаха 60 700 долара и 320 точки за класацията. Та губи втори финал в Доха, след този на турнира на осемте най-добри миналата есен от Клайстерс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини