Джокович и Федерер на финала в Дубай



25-02-2011 00:00
Вторият поставен на турнира от сериите „АТР 500” в Дубай Новак Джокович пръв се класира за финала. Сърбинът го спечели в предишните две години и е вече само на победа от своеборазен хеттрик. Негов съперник ще бъде водачът в схемата Роджър Федерер.

Ноле се наложи над третият поставен Томаш Бердих след 6:7(5), 6:2, 4:2 и отказване на чеха заради контузия в левия бедрен мускул. В първата част Джокович се спаси от пробив в 12-ия гейм, когато губеше с 15:40, но успя да неутрализира двата сетбола на Бердих. Все пак в тайбрека Томаш взе своето.

След това обаче белградчанинът заигра на малко по-високо ниво и загуби само четири гейма, преди отказването на чешкия тенисист. Това бе 13-а последователна победа за Новак, като серията му започна от финала за Davis Cup миналия декември и продължи на Australian Open.

„Не знам как да опиша днешната среща. Ако трябва да го направя с една дума, то тя е „катастрофа”. Това беше най-слабият ми мач тази година с най-лошата ми игра. Но все пак успях да го спечеля, което е мажното в случая”, призна Ноле след срещата.

В другия полуфинал четирикратнияj шампион от турнира в ОАЕ Роджър Федерер от Швейцария надигра с 6:2, 7:5 французина Ришар Гаске, който в първия кръг отстрани Григор Димитров. Фед Екс приключи двубоя за 75 минути. В първия сет рекордьорът по титли от Големия шлем проби в първия гейм и после за 5:2. Във втория Гаске проби, за да поведе с 5:3, но от този момент до края не успя да вземе и гейм.

Федерер води на Джокович с 13-7 победи. Но последният двубой бе спечелен от Ноле. На полуфинала на Откритото първенство на Австралия през януари сърбинът се наложи със 7:6, 7:5, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини