Две българки на четвъртфинал



25-02-2011 00:00 | Станко Димов
Две националки на България за Fed Cup се класираха на четвъртфинали на турнирите, в които участват тази седмица. Елица Костова и Диа Евтимова вече си осигуриха по четири точки за световната ранглиста.

Водачката в схемата в Портимао, Португалия, който е на твърди кортове с награден фонд 10 000 долара, Костова не изигра пълен мач срещу Юлия Парасюк от Русия. Съперничката се отказа при резултат6:4 и 1:0 заради контузия.

На четвъртфиналите 20-годишната българка излиза срещу Саша Викъри от Съединените щати. Афроамериканката е само на 15 години, но е под крилото на Патрик Муратоглу. Викъри не е играла никога досега срещу Елица и няма класиране в световната ранглиста, където Костова е под №209.

Евтимова пък е №1 в Анталия, Турция, където турнирът е на клей и също с награден фонд 10 000 долара. 23-годишната хасковлийка преодоля Тян Ран от Китай със 7:5, 6:0. Евтимова срещна съпротива в първия сет, но след като проби в 12-ия гейм, сломи съпротивата на азиатката и приключи мача след осем поредни спечелени гейма.

За влизане в полуфинал Диа ще трябва да победи друга китайка – Лян Чен. Тя е 608-а в ранглистата, където българката е №246. Лян навършва днес 22 години и никога не е играла срещу Евтимова.

На двойки в Турция Десислава Младенова и Надежда Василева отпаднаха на четвъртфинал, след като отстъпиха на вторите поставени Олга Панова и Марина Шмайко от Русия с 5:7, 4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини