Джокович и Федерер на полуфинал



24-02-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионът от последните две години от турнира в Дубай (ОАЕ, 1,6 милиона долара) Новак Джокович се класира на полуфиналите на турнира. Вторият поставен надигра Флориан Майер от Германия със 7:5, 6:1 и очаква Томаш Бердих в следващия си двубой. Роджър Федерер също продължава.

Финалистът от чалънджъра в София през 2009 година Майер започна силно двубоя и проби сърбина още в първия гейм. След това победителят от Australian Open започна да сервира мощно, но не успяваше да върне брейка. Ноле го направи в последния възможен момент при 4:5, като от 0:30 проби. Това разколеба германския тенисист и той допусна брейк и в 12-ия гейм, което му костваше сета.

Във втория на корта сякаш беше само Джокович. Той игра агресивно и мощно и заслужено проби за 3:1 и 5:1. След това сервираше са мача и го затвори с авторитетен сервис гейм.

Третият в схемата Бердих пък се справи с друг германец – Филип Пецшнер, със 7:5, 6:4 за един час и 49 минути игра. Чехът наниза 6 аса за успеха и направи 4 пробива срещу два на съперника, за да триумфира.

Новак Джокович води с 5-1 победи срещу Бердих. За последно двамата се срещнаха на четвъртфиналите в Мелбърн, където сърбинът спечели с 6:1, 7:6, 6:1. Единственият успех на приятеля на Шафаржова е от миналогодишния полуфинал на Wimbledon, когато надделя с 6:3, 7:6, 6:3.


Водачът в схемата и четирикратен шампион в Доха Роджър Федерер също е на полуфинал. Швейцарския ас преодоля Серхий Стаховски от Украйна с 6:3, 6:4 за един час и 12 минути игра. Федерер направи три пробива, а допусна един в първия сет. Следващият съперник на рекордьора по титли от Големия шлем ще бъде французин. Това ще бъде Ришар Гаске, който отстрани сънародника си Жил Симон след 5:7, 6:2, 6:4 в двучасов мач .

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини