Роджър и Ноле на 1/4-финал



23-02-2011 00:00 | Станко Димов
Първите двама в схемата на турнира в Дубай (ОАЕ) от категорията „АТР 500”, Роджър Федерер и Новак Джокович се класираха на четвъртфиналите. Швейцарецът надигра Марсел Гранойерс от Испания с 6:3, 6:4 за един час и 10 минути игра.

Четирикратният победител в състезанието Роджър започна уверено срещата, но без да показва някаква супер форма. Той записа единствения пробив в сета за 3:1. Тогава бащата на близначки изпусна три възможности, преди Гранойерс да капитулира при сечения му бекхенд. Така Федерер затвори частта след 35 минути игра.

Рекордьорът по титли от Големия шлем стартира втората с пробив. Веднага след това обаче испанецът поведе с 40:15, но Швейцарския ас наниза четири поредни точки и отрази първите заплахи от брейк пред него в двубоя. В седмия гейм Роджър поведе с 40:0 при сервис на Гранойерс, но не успя да пробие пак. В десетия Федерер сервираше за мача и успя при третата си възможност.

Водачът в схемата допусна цели 26 непредизвикани грешки. Следващият му съперник на четвъртфинала ще бъде Серхий Стаховски от Украйна, който отстрани №8 Ернестс Гулбис от Латвия с 6:3, 5:7, 6:1.

Шампионът от последните две години и втори в схемата Новак Джокович загуби сет, но надигра Фелисиано Лопес с 6:3, 2:6, 6:4 след един час и 49 минути игра. В заключителната част сърбинът започна с пробив, но испанският левичар успя да го върне за 3:3, след като Ноле прати бекхенда си в аут. Веднага след това обаче Джокович удари пак с пробив, който се оказа последен в мача.

Белградчанинът излиза в следващия кръг срещу Флориан Майер. Германецът отстрани Андрей Голубьов (Казахстан) с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини