Беларус пуска най-доброто срещу нас



23-02-2011 00:00
Капитанът на тенис отбора на Беларус Алекснадър Швец обяви състава за двубоя срещу България от втора група на Евро-африканската зона на Davis Cup, който ще се играе от 4 до 6 март в Минск. Той ще разчита на най-доброто, с което разполага.

В състава на домакините първа ракета е Уладзимир Игнатик, който е №205 в световната ранглиста на единично и №177 на двойки. Останалите, на които Швец ще разчита на сингъл са Сергей Бетов (№385) и Александър Бури (№474). За двойките на линия е шестият в световната ранглиста при дуетите легендарен тенисист Макс Мирни, наричан Звяра.

Капитанът на България Огнян Илиев не може да разчита по различни причини на първите ни две ракети – Григор Димитров и Тихомир Грозданов. В нашия състав за Беларус са Димитър Кутровски (№555 на сингъл и 477 на двойки), рекордьорът по мачове за нашия отбор Тодор Енев (№782), Валентин Димов (№953) и Димитър Кузманов (№1136). Кутровски и Кузманов са абсолютни дебютанти.

Двубоите са при свободен вход в Републиканския център за олимпийска подготовка по тенис в зала на твърди кортове. Първият мач е следващия петък от 15 часа наше време. Срещата на двойки в събота пък е с начален час 13:00.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини