Димитров №1 на чалънджър във Франция



22-02-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров ще бъде поставен под номер едно следващата седмица на чалънджъра в Шербур, Франция, който е на твърда настилка в зала и е с награден фонд 42 500 евро (плюс гостоприемство). Заради участието в този турнир първата ни ракета отказа да играе за националния отбор за Davis Cup, който гостува в Минск от 4 до 6 март.

Според предварителните заявки 19-годишният хасковлия е с най-високо класиране - №81 в света. Само едно място след него е Никола Маю от Франция, който го победи на финала в Орлеан миналата есен. Точно сърекордьорът при най-дългия мач в историята на тениса спечели състезанието миналата година.

Гришо не е участвал в чалънджър от ноември 2010 година, когато игра финал в Хелзинки, след което избута съдията на стола и бе дисквалифициран за три седмици от турнирите на АТР, смятано от 1 януари тази година.

Титлата в Шербур би донесла на Димитров 90 точки за ранглистата на АТР и 6150 долара, а финал дава 55. Достигането до полуфинал се равнява на 33 точки. Двубоите от основната схема ще се играят в зала „Шантерейн” от понеделник.

Вчера щабът на Григор разпространи обяснение на причините за отказа да играе за България през март. "Тази година е от изключително значение за развитието на неговата кариера. За да си дадем шанс да имаме играч от световно ниво, трябва да предприемем тази стъпка, за да имаме възможността да постигнем значителен успех в бъдеще”, се казва в доста общото изявление.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини