Във Франция възхитени от Григор Димитров



26-10-2010 00:47 | Николай Драгиев

Григор Димитров показа повече от любопитни игри на турнира в Орлеан, макар в крайна сметка да отстъпи в срещата за титлата. Представянето му бе забелязано и във Франция, където той се готви в местната академия "Муратоглу".

Особено след победата на Гришо над Микаел Лодра, феновете на играта във Франция наистина разпалено и доста аргументирано обсъждаха качествата на Димитров. Според мнозина от тях българинът има шанс да влезе в световния елит, а според други е доста изостанал за своите 19 г.

Ето и част от по-любопитните мнения във френски форум:

spordabor: Като го гледам в съзнанието ми изниква сравнението с Федерер, което съм чувал по негов адрес. Гледах го по телевизията и забелязвам две основни разлики между двамата: Димитров няма толкова добро движение по корта, но за сметка на това има по-мощни удари. Ще ми се да го гледам на живо.

Alania: Гледала съм го три пъти - Срещу Надал в Ротердам, където загуби в три сета, след това в Бащад срещу Каняс и победата му тази година над Алекс Богданович в Куинс. Мисля си, че той е точно копие на Федерер, особено при изпълнение на сервис.

fairplaydu12: Всички много бързат в оценките си за Димитров, който действително е голям талант. Нека не забравяме, че той все още не е в топ 100. Много пъти е имало такива сравнения. Нека вземем като пример Донълд Йънг, който бе обявен за суперталант, а кариерата му е в застой. Не му пожелавам неговата съдба.

laziale1 коментира сравнение между Григор и Надал: Играчите с атакуващ стил по дефиниция се развиват по-бавно от тези, които играят по-защитно (Виландер, Ченг, Надал). Сампрас и Бекер бяха изключения. Някак странно е как прогресът на Димитров съвпада със залеза (дано не съм прав) на Федерер. За да предвидим сериозно израстване след години за Димитров и Раян Харисън, е съвсем реално.

cyber-touch: Всички вие търсите без време заместници на най-добрите. Никой от вас обаче не отчита, че ще е много трудно някой да се пребори с млади играчи като Надал, Дел Потро или Джокович, които имат много години пред себе си. Мисля си, че шанс ще има следващото поколение, играчите които са на 12-15 г. в момента. Тази генерация 89-93 няма да постигне нищо.

muzak: Нищо не се получава толкова бързо, колкото очаквате от него (подобно на Кей Нишикори). В последно време определено прогресира с тези Чалънджъри. Победа над 32-ия в света не е малко постижение. Сега му остава да бие някой от топ 10, за да добие още самочувствие. Трябва да му се признае на Димитров, че играе наистина красиво. Ако е по-постоянен има добри шансове да постигне нещо повече. При всички положения това е добре за България, която не е известна с кой знае какви играчи.

jjjbb81: Гледах го на живо този прословут Димитров. Бях потресен от нивото му на игра. Той ще е страхотен играч за в бъдеще, няма съмнение!

lawrel: Няма съмнение, че ще бъде в топ 50 през 2011 г., а защо не и топ 30.

spordabor: Нека отбележим страхотна стратегия на МакНамара спрямо Димитров. 1. Той го кара да играе на турнири, където класирането му позволява да влиза директно в основната схема. Така той трупа повече игрови опит, а освен това печели точки и прогресира в ранглистата. 2. Григор винаги играе две поредни седмици и после почива. Това е пряка индикация за кои турнири го готви за в бъдеще...




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини