Орлин Станойчев директор в БФТ



20-02-2011 00:00 | Станко Димов
Българската федерация по тенис има нов спортен директор. Това е Орлин Станойчев, първият българин с победа в основната схема на турнир от Големият шлем и първият наш в този спорт, който влеза в Топ 100 на световната ранглиста.

Орлин е мениджър в швейцарската банка “Беъринг брадърс Стурдза” и живее в Женева, където редовно поддържа форма.На практика той ще бъде шеф на спортния съвет към БФТ, в който ще влязат още известни имена от историята на този спорт, пише вестник "24 часа" днес.

Друг бивш състезател ще бъде началник на националния тенис център, който ще е на столичния комплекс “Академик”. Това е Андрей Андреев. Той е завършил спортен мениджмънт в Швейцария и години наред се е занимавал с управлението на спортни имоти в Китай. Притежава и собствено училище по тенис в Австрия.

От федерацията по тенис направиха инспекция на строящата се многофункционална спортна зала в София, която трябва да бъде открита на 1 август. Проверката показа, че съоръжението отговаря на всички изисквания за големи състезания.

България ще е кандидат да организира догодина турнир от веригата на женската асоциация с награден фонд поне 220 000 долара. Ако мачовете са в новата зала, там вероятно ще има един централен корт и няколко встрани, както е в парижката “Берси” и на други места по света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини