Родик на победа от финал №50



19-02-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на турнира от сериите „АТР 500” в Мемфис (Тенеси) Анди Родик се класира на полуфинал. Той се наложи над друг бивш номер едно в света Лейтън Хюит с 4:6, 6:3, 6:4. Сензацията Милош Раонич също е на полуфинал, с което си гарантира влизане в Топ 50 на ранглистата за първи път в кариерата.

Американецът Родик наниза 21 аса, преди да сломи съпротивата на австралийския си съперник. Хюит спаси шест мачбола, но при седмия бе безпомощен, защото Анди приключи срещата с точка от начален удар. Така Родик е само на победа от своя юбилеен 50-и финал в турнира на АТР. Ако стигне до него съпругът на Бруклин Декър би взел титла №30.

Последното препятствие към финала се казва Хуан Мартин дел Потро. Аржентинският гигант разби Майкъл Ръсел (САЩ) с 6:4, 6:2 и показа добра форма.

Роденият в Подгорица, но представящ Канада, Милош Раонич надигра американеца Робърт Кендрик с 6:4, 3:6, 6:3, за да влезе в клуба на последните четири в Мемфис. Този път 20-годишният тенисист се задоволи „само” с 20 аса в двубоя, за разлика от рекордните за него 38 в предишния му мач срещу Щепанек.

Следващият съперник на Раонич е ветеранът Марди Фиш, който взе американското дерби срещу защитаващия титлата си Сам Куери с 6:3, 6:4.

„Много съм горд. Не съм играл много турнири и за мен е трудно след успешна седмица като миналата (взе титлата в Сан Хосе) да се върна веднага на корта и да поддържам същото ниво на игра. Нямам проблеми с психиката и мотивацията и правя това, което е нужно, за да спечеля. Аз не играя най-красивия тенис, но победата е което има значение”, заяви със самочувствие Милош, един от поколението на Младите хуни , според Питър Бодо.

196-сантиметровият Раонич завърши 2010 година под №156 в класацията. В момента е 59-и, а от понеделник ще е поне с 10 позиции нагоре. Роденият на 27 декември 1990 година тенисист през тази година има вече 11 победи при само две загуби. Той спечели първия си трофей миналата неделя в Калифорния, след победа в два тайбрека срещу Фернандо Вердаско.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини