Три българки в Майорка



16-02-2011 00:00 | Станко Димов
Три станаха българските тенисистки в основната схема на турнира на червени кортове в Майорка, Испания, с награден фонд 25 000 долара. След втората ракета Елица Костова и третата Диа Евтимова, към нашенската компания се присъедини и четвъртата Мартина Гледачева (на снимката), която преодоля квалификациите.

В първия кръг седмата в схемата Костова излиза срещу руската квалификантка Виктория Каменска. Тя е №430 в света, докато 20-годишната ни националка е 211-в класацията на WTA. Елица, която лекува травма в гърба, не е играла до момента с Каменска.

Диа Евтимова също среща тенисистка, преминала квалификациите. Това е италианката Паола Чиги, която е №495 в ранглистата. 23-годишната хасковлийка има добри спомени от тази съперничка. През 2009-а на турнира в Рим Евтимова разгроми Чиги с 6:0, 6:0.

Гледачева изтегли добър жребий в Майорка. Пловдивчанката среща участващата с „уайлд кард” Каролина Пратс-Милан от Испания, която е извън Топ 1000. 19-годишната Мартина е №463 в ранглистата.

Елица и Диа играят и на двойки. В първия кръг двете националки се изправят срещу грузинките Екатерине Горгодзе и София Шапатава.

Три българки участват и на десетхилядника в Анталия, Турция, също на клей. Единствено Надежда Василева преодоля квалификациите. В първия кръг на основната схема тя играе с италианката Каролина Пилот. Сестри Велиеви играят с „уайлд кард”. Хюлия излиза срещу водачката в схемата Теодора Мирчич от Сърбия, а Лютфия – срещу шестата поставена Валентина Сулпицио от Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини