Димитров загуби в Марсилия



14-02-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета и №84 в света Григор Димитров отстъпи на Дмитри Турсунов от Русия двубоя си от първия кръг на турнира в зала в Марсилия от категорията „АТР 250” с награден фонд 576 000 евро. Участващият с „уайлд кард” българин падна със 7:6(6), 5:7, 6:7(4) след два часа и 40 минути игра. Тийнейджърът от Хасково има за какво да съжалява, след като в осмия гейм на втората част пропиля четири точки за пробив за 5:3.

Турсунов спечели жребия и избра да сервира. И двамата демонстрираха мощен начален удар и всеки печелеше подаването си без проблем. В първите си три сервис гейма 19-годишният Гришо не загуби и точка и заби пет аса (общо 17 в срещата). При четвъртото си подаване националът пропусна първа точка за 40:15 след 15 последователни за него. Така без нито един шанс за пробив се стигна закономерно до тайбрек. В него 28-годишният московчанин поведе с 4:2 точки преди размяната на половините на корта. Българинът успя да изравни за 5:5. След това Димитров стигна до сейтпойнт на сервис на 151-ия в света руснак, който го спаси, за да има втора смяна на полетата при 6:6. После хасковлията стигна до още една точка за приключване на сета след отличен ретур на втори сервис на съперника и при свое подаване спечели частта след 51 минути игра.

И втората част се развиваше по същия сценарий до осмия гейм. В него Турсунов допусна три двойни грешки, а Григор получи на четири пъти точки за пробив, но така и не успя да го осъществи и в крайна сметка московчанинът спечели подаването си за 4:4. След това Дмитри стигна до първата си точка за пробив и го осъществи, за да поведе с 6:5 и да сервира за изравняване на частите. Той го направи на нула.

В деветия гейм на решителния сет Димитров отрази точка за брейк и после със своя ас №16 взе подаването си за 5:4. До края на частта не се стигна до пробив и втори тайбрек трябваше да определи победителя във Франция. Гришо и Турсунов смениха половините при 3:3 точки. Руснакът поведе с 6:4 и реализира първия мачбол.

За участието си в Марсилия Димитров взема 5310 евро, но не и точки за ранглистата на АТР. В сряда Гришо и Дмитри Турсунов ще играят на двойки срещу французите Жо-Вилфрид Цонга и Жюлиен Бенето.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини