Конференция у нас на Тенис Европа



14-02-2011 00:00 | Станко Димов
Европейската конференция за професионален тенис Pro Tennis Conference ще се проведе от 16 до 18 февруари в София. Организатори на проявата са Тенис Европа и Българска федерация по тенис. В събитието, което ще се проведе в Гранд-хотел "София", ще вземат участие редица ръководители и представители на европейски федерации, ITF, ATP, WTA. В последния ден на конференцията ще се проведе и заседание на Борда на директорите на Тенис Европа.

Конференцията е една от най-важните прояви в европейския тенис живот и се провежда веднъж на две години. На нея ще се обсъждат и вземат решения по въпросите на професионалните турнири за мъже и жени; съдийството; промени в правилниците и наредбите; организацията, маркетинга и промотирането на професионалните турнири; плажния тенис, тениса за хора в инвалидни колички и т.н. Конференцията ще бъде председателствана от президента на БФТ Стефан Цветков, който е член на Борда на директорите и председател на комисията за професионален тенис на ТЕ.

Гостите на проявата започват да пристигат в София във вторник. В сряда са предвидени заседания на Комисията за професионален тенис на Тенис Европа и на групата за съдийство. Конференцията ще бъде открита в четвъртък от 09.30 ч. от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, президента на БФТ Стефан Цветков и изпълнителния директор на ТЕ Оли Маенпаа. Дискусиите са в четвъртък и петък, когато ще се проведе и заседанието на Борда на директорите на европейската федерация.

Сред участниците са президентът на ТЕ и вицепрезидент на ITF Жак Дюпре, ръководители на водещи федерации като британеца Питър Бредъртън, президент на LTA, германеца Гюнтер Ланг, руснака Алексей Селиваненко, швейцареца Ерик Келер, президенти на други европейски федерации, представители на международната федерация по тенис ITF, на асоциацията на тенисистите професионалисти АТР, на женската тенис асоциация WTA, водещи съдии и теоретици на съдийството и правилника и много други.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини