Квитова победи в Париж



13-02-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртата в схемата на туринра в зала в Париж (категория „Премиер”) Петра Квитова спечели титлата. На финала чешката левичарка победи малко изненадващо водачката в схемата Ким Клайстерс с 6:4, 6:3 за точно един час игра. В предишните си два двубоя срещу белгийката Квитова беше взела само пет гейма.

В първата част Петра успя да се наложи, след като направи два пробива, а допусна само един. В началото на втория сет чехкинята, която стигна четвъртфинал на турнира в София през 2008-а, започна с брейк. Клайстерс, която от 14 февруари ще оглави световната ранглиста обаче го върна веднага за 1:1. Възловият гейм беше седмият. В него шампионката от Australian Open направи две двойни грешки, но на два пъти спаси точки за пробив. При третата обаче Квитова успя. След това затвърди брейка. При 3:5 Ким сервираше за оставане в двубоя, но съперничката й достигна до мачбол. Блондинката от Брее го спаси с първия си ас в мача, но при втория Петра постигна уинър и вдигна победоносно ръце.

„Много съм щастлива от успеха. Стана хубав мач. Не бих казала, че съм очаквала точно такъв резултат във финала, но се радвам, че спечелих, защото досега нямах успех срещу Ким. Изобщо не ми е влияло това, че тя ще стане номер едно в света от утре. Винаги излизам за победата, без значение кой е от другата страна на мрежата”, заяви чешката тенисистка, която на 8 март ще навърши 21 години.

За Петра Квитова това беше трета титла в турнири на WTA, след тези в Хобарт през 2009 годани и в Бризбън този януари. 183-сантиметровата левичарка получи чек за 103 000 долара и 470 точки за световната ранглиста, където в момента е под №18, но ще се придвижи напред.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини