Откритото на Франция остава на Roland Garros



13-02-2011 00:00 | Станко Димов
Откритото първенство на Франция по тенис остава на комплекса Roland Garros. Това решение взе местната федерация в неделя. Спортният център в Париж ще бъде разширен и модернизиран, но въпреки ткова ще остане с най-малка площ и капацитет за зрители от четирите домакини на турнирите от Големия шлем.

Общо четири бяха кандидатурите за домакин на състезанието – Версай, Гонес, Марн-ла-Вале (където е Евродисни) и сегашният организатор от Булонския лес. При гласуването в първия клъг отпадна Гонес, а във втория – Версай. На финала за Roland Garros гласуваха 70 процента и той спечели правото да продължи да бъде домакин на турнира.

Сред 30-те процента от членовете на събранието на Френската тенис федерация, които гласуваха против беше и бившата номер едно в света Амели Моресмо.

„Струва ми се, че в днешно време в Париж няма възможност за развитието на този турнир. Нашият е най-малкият турнир в Шлема и мисля, че беше важно да му се даде възможност да расте, а зрителите да получат по-голямо пространство”, заяви Моресмо, цитирана от агенция Reuters. В момента френската легенда е съдиректор на турнира в зала "Кубертен" в Париж.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини