Клайстерс и Квитова на финала



12-02-2011 00:00 | Станко Димов
Първата в схемата Ким Клайстерс и четвъртата поставена Петра Квитова се класираха за финала на турнира в зала в Париж.

Белгийката, която от понеделник ще бъде №1 в света, надделя над третата н схемата Кая Канепи от Естония с 6:1, 7:5 за един час и 20 минути игра. В първата част Ким направи три пробива и по нищо не личеше, че би имала проблеми в мача, въпреки колебливия си сервис.

Във втория сет двете тенисистки си размениха по два пробива. Канепи направи трети за 5:4 и сервираше за сета. Поставена под напрежение, Ким заигра с максимална концентрация. Тя върна пробива, въпреки че се стигна до 40:40. После взе подаването си. При 6:5 и сервис на естонката Клайстерс стигна до три мачбола и накрая успя, след като ударът на съперничката от форхенд спря в мрежата.

„Беше труден мач. Радвам се, че спечелих в два сета. На финала ме чака Квитова, а винаги е трудно да играеш срещу левичарка. Надявам се да завърша тази чудесна седмица в Париж с титла”, коментира Ким Клайстерс.

Чехкинята Петра Квитова разгроми Бетани Матек-Сандс от Съединените щати с 6:2, 6:0 само за 59 минути. 20-годишната славянка допусна пробив в първия се сервис гейм, но до края на полуфинала не допусна нито един повече. Във втората част екстрпавагантната американка успя да вземе едва 13 точки.

Клайстерс и Квитова са играли два пъти до момента – все през 2010 година и в Съединените щати като белгийката не е загубила и сет. Тя спечели в Маями с 6:1, 6:1, а после и на US Open с 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини