Сьодерлинг спаси мачбол и спечели



11-02-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионът и водач в схемата на турнира в зала в Ротердам Робин Сьодерлинг се класира на четвъртфиналите по най-трудния начин. 26-годишният швед надделя над германеца Филип Колшрайбер с 6:3, 5:7, 7:6(7), като му се наложи да спаси един мачпойнт. Двубоят продължи два часа и 22 минути.

След разменени сетове се стигна до тайбрека в заключителната част. В него Сьодерлинг поведе с 6:4 точки и вече се виждаше победител. Но коравият немец взе три поредни разигравания и на свой ред стигна до точка за спечелване на двубоя. Робин игра агресивно и го отрази. При третия си мачбол четвъртият в световната ранглиста скандинавец дочака грешка на съперника си от форхенд и триумфира.

„За трети път играем с Филип тайбрек в третия сет и мисля, че той ме победи в предишните два пъти, като той спасяваше мачпойнтове. Сега беше мой ред да отразя такава точка и да спечеля”, коментира с усмивка мълчаливецът от Тибро Сьодерлинг, който записа първи успех срещу германеца в четвъртата им среща.

В следващия мач Робин повтаря финала в зала „Ахой” от 2010 година с Михаил Южни. Руснакът отстрани последния останал холандец в схемата Тимо де Бакер с 6:4, 6:4. Шестият в схемата Полковник е амбициран да играе трети финал в Ротердам. През 2007 година Южни победи в мача за титлата Любичич през 2007 година.

Ето и останалите четвъртфинали в турнира в петък:
Марин Чилич (Хърватия) – Виктор Троицки (Сърбия)
4-Томаш Бердих (Чехия) – 8-Жо-Вилфред Цонга (Франция)
7-Иван Любичич (Хърватия) – Маркос Багдатис (Кипър).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини