Клайстерс на победа от №1



09-02-2011 00:00 | Станко Димов
Белгийката Ким Клайстерс се нуждае от само една победа, за да заеме отново след години прекъсване първото място в световната ранглиста. Водачката в схемата на турнира в Париж надигра Кристина Бароа от Германия с 4:6, 6:2, 6:0 в странен двубой, продължил един час и 24 минути. Така шампионката от Откритото първенство на Австралия се нуждае от само една победа, за да оглави световната ранглиста.

29-годишната германка поведе с 4:0 в първия сет и после го затвори. Финалистката от „Алианц къп” в София през 2005-а се държа достойно и до средата на следващата част. Оттам до края Клайстерс беше господарката на корта. Тя взе заключителните девет гейма в мача.

За да се върне начело на класацията на тенисистките белгийката трябва да се справи с победителката от мача на Йелена Докич (Австралия) с Надя Петрова, надиграла Виржини Разано с 6:4, 6:1. Ким за първи път оглави световната ранглиста на 11 август 2003 година.

В друг двубой от програмата в зала "Кубертен" в Париж френската любимка Ализе Корне отстъпи на шведката София Арвидсон с 2:6, 6:7(5) след час и половина игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини