Сьодерлинг спечели за 52 минути



09-02-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на турнира в зала в Ротердам („АТР 500”) Робин Сьодерлинг записа бърза победа в първия кръг. Защитаващият титлата си швед се справи с Робин Хаазе от Холандия с 6:3, 6:2. Срещата продължи едва 52 минути.

За четвъртия в световната ранглиста Сьодерлинг това беше девета победа от началото на годината в десет двубоя. Робин има загуба само на четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия. Следващият съперник на скандинавеца е №36 в класацията на АТР Филип Колшрайбер от Германия.

„Знам, че първият мач на всеки турнир е труден, но днес всичко се разви добре за мен. Играх на ниво, сервирах добре, ретурът ми си го биваше и се движех без проблем. Обичам зала „Ахой”. На този корт ми върви и винаги се прадставям отлично”, заяви след шестия си пореден успех в Ротердам Сьодерлинг.

И четвъртия в схемата Томаш Бердих се задържа в игра по-малко от час. Чехът надигра Гийермо Гарсия-Лопес от Испания с 6:1, 6:2 за 55 минути. Следващият съперник на финалиста от Wimbledon е №151 в световната ранглиста Дмитри Турсунов от Русия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини