Пиронкова отпадна на старта



08-02-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България и №33 в света Цветана Пиронкова загуби още в първия си двубой на турнира в зала „Кубертен” в Париж. Тя отстъпи на Барбора Захлавова- Стрицова с 6:7(5), 3:6 за един час и 33 минути игра. В първия сет пловдивчанката водеше с 5:2 гейма.

Цеци, която страдаше от разтежения в бедрата миналата седмица, избра да сервира и успя да спечели първия гейм доста трудно.Тя отрази точка за пробив, преди да го направи. Веднага след това 23-годишната пловдивчанка направи брейк на нула. Последва и затвърждаването му на нула и така само за девет минути първата ни ракета вече водеше с 3:0. При 5:3 Пиронкова сервираше за сета, но не успя. Захлавова поведе с 40:0 и реализира втората точка за връщане на пробива. В 11 гейм първата ни ракета отрази точка за пробив, но после направи двойна грешка и чехкинята проби пак при втория си шанс. Сега тя сервираше за сета при 6:5. Цвети не се отказа, стигна до брейкпойнт и вкара частта в тайбрек. В него размяната на половините дойде при 3:3 точки. След това 56-ата в ранглистата Барбора поведе с 6:3. Първата ни ракета отрази два сетбола при сервис на съперничката, но при третия капитулира и частта свърши след 54 минути игра.

Във втория сет всяка от двете тенисистки печелеше подаването си авторитетно до осмия гейм. В него Барбора Стрицова-Захлавова направи проби ва 15, поведе с 5:3 и сервираше за място на осминафиналите. В последния гейм Цветана поведе с 30:0, но загуби при втория мачбол на чехкинята.

За участието си в Париж Пиронкова взема една точка за световната ранглиста и 4650 долара от наградния фонд на турнира. За българката това бе пета поредна загуба през 2011 година на единично и общо шеста при само една победа – над Полин Пармантие в Мелбърн.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини