Монфис снима и победи Сампрас



08-02-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на тенис турнир в Сан Хосе от категорията „АТР 250” Гаел Монфис изигра демонстративен мач с бившия номер едно в света Пийт Сампрас. Французинът спечели атрактивната среща със 7:6(4), 6:4.

39-годишният американец показа, че не е забравил нищо от играта и измъчи максимално своя съперрик. В един момент след дълго разиграване във втория сет, Пийт напусна корта и седна на стола за почивка по средата на гейма. Монфис само това и чакаше. Веднага взе фотоапарата на един от репортерите и започна да снима изтощения си съперник.

„Гаел игра страхотно. Можех да спечеля поне първата част, но изпуснах своите шансове. Не съм виждал никой да се движи така добре по корта като него. Приплъзването, което прави е направо фантастично. Той е напълно способен да спечели турнир от Големия шлем и има таланта да го постигне, но ще му трябва време за това”, коментира носителят на 14 титли от Шлема.

Гаел Монфис започва участието си днес в турнира SAP Open в Калифорния. Първият съперник на 24-годишния французин е участващият с „уайлд кард” американец Брадли Клан.

Водач в схемата е №9 в света Фернандо Вердаско от Испания. Левичарят стартиру с двубой срещу Раджийв Рам, който също е с покана. В Сан Хосе за първи път в турнир на АТР ще се използват топки на Yonex.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини