Иван Додиг спечели първа титла



07-02-2011 00:00 | Станко Димов
Хърватинът Иван Додиг спечели купата от турнира в родния си град Загреб, който е от сериите „АТР 250”. Това бе първа титла в кариерата на 26-годишния тенисист. Благодарение на нея Додиг от днес е на рекордното 60-о място в световната ранглиста.

На финала непоставеният играч надигра осмия в схемата Михаел Берер от Германия с 6:3, 6:4. В първия сет Иван проби за 2:0 и след това го спечели за 38 минути. Във втория той спаси четири точки за пробив в шестия гейм и веднага след това на свой ред постигна брейк, който му донесе и успеха в мача.

За титлата в Загреб единственият тенисист, взел сет на Джокович на Australian Open взе чек за 72 600 евро и 250 точки за ранглистата.

„Това е най-доброто, което може да се случи на всеки спортист. Да играе у дома, пред родна публика и да завоюва първата си титла. Много съм щастлив. Цялата седмица беше невероятна за мен. Не изпитвах напрежение на финала. Мисля, че сервирах добре в целия турнир, особено при важните точки”, заяви Додиг.

През април 2009 година хърватинът игра на чалънджъра в София. Във втория кръг на квалификациите Иван надигра Ивайло Трайков, но в следващия отпадна и не успя да влезе в основната схема на турнира. Миналия септември Додиг загуби от Григор Димитров на чалънджъра в Банкок, Тайланд, след като се отказа в началото на решителния трети сет заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини