Клайстерс остави купата в Европа



06-02-2011 00:00
Отборът на Белгия поведе с 3-0 победи на Съединените щати в четвъртфинала на Световната група на Fed Cup в Антверп. Ким Клайстерс записа успех с 6:7(10), 6:2, 6:1 срещу Бетани Матек-Сандс и изпрати своя тим на полуфинал срещу Чехия през април. В другия се срещат Италия и Русия.

Отпадането на янките, които играха финали в последните две издания на турнира, означава, че купата отново ще остане в Европа, защото и четирите тима полуфиналисти са от Стария континент.

Само липсата на късмет не позволи на шампионката от Мелбърн да спечели мача в препълнената зала в два сета. От своя страна Матек даде всичко от себе си, но явно след първата част не издържа психически и физически. Вчера Клайстерс се наложи над Мелани Уден с 6:0, 6:4, а Янина Викмайер се справи с Бетани с 6:1, 7:6(6).

Чехкините също предсрочно си осигуриха класирането. Те поведоха също с 3-0 на Словакия насред Братислава. Петра Квитова разби Даниела Хантухова с 6:4, 6:2. Така Чехия за втора поредна година достигна полуфинал в турнира.

В Москва руският капитан Шамил Тарпишчев замени неубедителната Мария Шарапова с Анастасия Павлюченкова и успя да постигне пълен обрат. Тя взе първа победа за Русия, след като надделя над Ализе Корне с 3:6, 6:3, 6:2 и направи резултата 1-2. Светлана Кузнецова след това изравни след 6:4, 6:4 срещу Виржини Разано. Така двойките решиха изхода. В тях Павлюченкова и Динара Сафина надиграха Полин Пармантие и Жюли Куан със 7:6(4), 6:0. В първия сет французойките водеха с 4:1, но бяха застигнати и после победени.

Победителят от тази среща се изправя на полуфиналите срещу шампионките от последните две издания на Fed Cup Италия. Те надиграха Австралия в Хобарт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Турнир: Chengdu Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ченду, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,269,245

Official Website | Livescore
Други новини