Пиронкова срещу чехкиня в Париж



06-02-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова разбра първата си съперница на турнира по тенис в зала в Париж с награден фонд 618 000 долара. Това е чехкинята Барбора Захлавова Стрицова.

До момента Цеци не е играла срещу 24-годишната състезателка от Пилзен. Пиронкова е №33 в световната ранглиста, докато дребничката Захлавова е 56-а в класацията на WTA. Срещата между двете ще бъде или вторник вечерта, или - по-вероятно, в сряда. Българката игра за Fed Cup в Ейлат до събота. Чехкинята пък е още в Братислава със своя тим за мача от Световната група, където играе двойки с Квета Пешке.

Само за участието си в Париж Пиронкова получава една точка за ранглистата и 4650 долара. При евентуален успех първата ракета на България най-вероятно отново ще играе с чехкиня. 23-годишната националка очаква победителката от двубоя на четвъртата в схемата в Париж Петра Квитова с все още неизвестна квалификантка.

Пловдивчанката има да защитава осем точки от миналата година. Тогава тя отпадна във втория кръг на квалификациите в зала „Пиер дьо Кубертен” след загуба от Дария Кустова (Беларус).

Водачка в схемата през 2011 година е Ким Клайстерс, а втора поставена е Мария Шарапова, в чиято половина е и Пиронкова. Турнирът във френската столица е дебют като администратор за бившата номер едно Амели Моресмо. Тя е съдиректор на състезанието заедно с Режи Брюне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини