Звонарьова помете Янкович на старта в Доха



26-10-2010 18:52 | Станко Димов

Рускинята Вера Звонарьова започна с победа участието си на заключителния турнир на женската тенис асоциация в Доха.

 

В първи мач от "бялата група" Звонарьова не остави никакъв шанс на Йелана Янкович, побеждавайки я с категоричното 6-3, 6-0 за приблизително 90 минути игра.

 

Интрига на корта имаше до средата на първата част, когато сръбкинята все пак оказваше някаква съпротива. С течение на двубоя обаче ясно се видя, че физически Янкович е далеч от оптималното си състояние.

 

Вторият мач в тази група е утре и протовопоставя Ким Клайстерс и Виктория Азаренка. Двубоят ще бъде първи за белгийката след триумфа й на US Open в края на лятото.

 

По-късно тази вечер пък на корта в Доха ще излезе световната номер 1 Каролин Вожняцки, която ще играе с Елена Дементиева (Русия) в първия двубой от "кестенявата" група.

 

Шоуто в Катар тази вечер приключва със сблъсъка между Франческа Скиавоне и Саманта Стосър, които ще се изправят в повторение на финала от "Ролан Гарос" този сезон.

 

Резерви в заключителния за сезона турнир са китайката На Ли и Шахар Пеер, които не е изключено да се появят в игра предвид физическото състояние на Янкович и Дементиева.

 

СХЕМАТА В ДОХА!

 

Коя тенисистка ще спечели WTA Championships в Доха?

Фото: Imago

 
 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини