Загуба в първия мач с Люксембург



03-02-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на България загуби първия сингъл в двубоя срещу Люксембург в двубоя от група "Б" на Евро-африканска зона І за Fed Cup в Ейлат, Израел. Двубоите са на открито на твърди кортове.

Третата ни ракета Диа Евтимова отстъпи на ветеранката Ан Кремер с 3:6, 3:6. Хасковлийката поведе с пробив за 3:1 гейма. След това обаче загуби пет последователни гейма, а с това и първата част.

Негативната серия на 23-годишната Евтимова продължи и тя записа осем поредни гейма, преди да направи 1:3. 35-годишната Кремер печелеше подаванията си до края и така затвори мача в своя полза.

Вторият двубой на сингъл вероятно ще противопостави Цветана Пиронкова и Манди Минела. Тенисистката от Люксевбург отстрани сензационно Цеци на Откритото първенство на Съединените щати, така че пловдивчанката има да си връща.

Вече е известен първият победител в група. В "А", която се състои от само три отбора, Швейцария, с Пати Шнидер и Тимеа Бачински, записа втори успех - 2-1 срещу Дания и вече е недостижим. Световната номер едно Каролине Возняцки спечели с 6:3, 6:3 срещу Шнидер, но това не бе достатъчно.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини