Игнатик ще играе срещу България



03-02-2011 00:00
Първата ракета на Беларус Уладзимир Игнатик заяви, че няма намерение да сменя гражданстовото си с американско, както се говореше. Той щял да продължи да играе за страната си. Отборът на България за Davis Cup гостува в Минск от 4 до 6 март в двубой от първия кръг на втора група на Евро-африканската зона.

„Бях на 14 години, когато заминах за Съединените щати, защото не виждах възможнтости за развитие в родината. Издигнах се в ранглистата и в момента съм най-добрият беларуски тенисист на единично. На двойки Макс (Мирни) все още е начело. Въпросът за смяна на гражданството не стои пред мен. Нашата федерация ми помага и аз винаги ще играя за Беларус. За мен това е чест”, заяви Игнатик, който в момента е №211 в света пред официалния сайт на чалънджъра в Казан, където участва.

Преди години Уладзимир водеше битка с Григор Димитров за номер едно при юношите. През 2007 година той спечели Roland Garros и загуби финала на Wimbledon. След това обаче беларусинът не успя да си пробие път при мъжете и да направи кариера до момента. 20-годишният Игнатик не е играл срещу Гришо в турнири под егидата на АТР.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини