България поведе, Костова спечели



02-02-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на България за Fed Cup поведе с 1-0 победи срещу Полша в среща от група „Б” на „Евро-африканската” зона (първа група) на турнира в Ейлат, Израел. В мача на вторите ракети Елица Костова се справи с Магда Линет с 6:4, 4:6, 7:6(5) след повече от два часа игра.

Елица започна уверено десетата си среща за България и поведе с пробив, който затвърди за 4:1. До края на сета 20-годишната националка печелеше подаванията си и така затвори сета с 6:4.

Костова започна с пробив и втората част и поведе с 2:0 гейма. Но после допусна рибрейк, а след това Линет направи и още един пробив и след четири поредни загубени гейма резултатът стана 2:4. До края всяка вземаше подаването си и така сетовете бяха изравнени.

Решителният сет започна с пробив в полза на полякинята. Ели успя да го върне и да изравни за 4:4. После се стигна до тайбрек. В него българката успя да се наложи със 7:5 точки и да донесе първи успех за отбора ни в Ейлат.

Преди този успех Костова имаше само една победа на единично в пет мача в турнира Fed Cup. Това стана миналия февруари в Португалия срещу Маша Зец-Пешкирич от Словения – 7:5, 6:1.

Във втората среща на единично играят първите ракети Цветана Пиронкова и Агнешка Радванска. След това е двубоят на двойки.

В четвъртък България излиза, пак от 16 часа, срещу тима на Люксембург, а в петък срещу домакините от Израел.

Други резултати от Ейлат
Група „А”
Швейцария – Великобритания 2-1
Група „В”
Беларус – Австрия 3-0
Гърция – Хърватия 3-0.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини