Горан не успя да спечели в Загреб



01-02-2011 00:00 | Станко Димов
Дълго рекламираното завръщане на Горан Иванишевич в професионалния тенис приключи с фиаско. Бившият номер две в света и шампион от Wimbledon през 2001 година и неговото откритие и протеже Марин Чилич загубиха в първия кръг на двойки на турнира в зала в Загреб, с награден фонд 400 000 евро.

Хърватите Иванишевич и Чилич играха с „уайлд кард” и отстъпиха на словаците Филип Полашек и Игор Зеленай с 6:7(4), 4:6 в равностоен мач, продължил един час и 20 минути. 39-годишният левичар и 17 години по-младият му партньор нанизаха седем аса, но допуснаха и също толкова двойни грешки в двубоя.

За последно Горан беше играл в среща на двойки под егидата на АТР на турнира в Куинс, Лондон, през 2004 година, заедно с Марио Анчич. Седмица по-късно Иванишевич изигра и последния си мач на сингъл срещу Лейтън Хюит на Wimbledon.

„Имах проблеми с моя сервис и с ретура. Ако подавах дори само с 10 процента по-добре, мисля че щяхме да спечелим днес. От всички удари, които съм бъркал, никога не съм очаквал, че точно сервисът ще ме предаде. Мачът беше важен за Марин, за да усети корта и страхотната атмосфера за срещите си на единично. Като цяло съм доволен от нивото, което показах след толкова много години. Изобщо не възнамерявам да се връщам на корта. Този двубой бе част от подготовката ми за ветеранската верига”, заяви с усмивка Горан Иванишевич.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини