Джокович ще играе двойка с Мъри



01-02-2011 00:00
Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович обяви, че е готов да играе двойки с финалиста от Мелбърн Анди Мъри, съобщава ESPN.

Сръбско-шотландският дует би трябвало да се появи на корта на турнира от сериите „АТР 1000” в Индиън Уелс, който стартира на 10 март. Ноле и Анди се познават още от юношеските години. Двамата са връстници и разликата им е точно една седмица.

„Честно казано, с Мъри обсъждахме този въпрос. И сме готови да играем двойки. Надявам се Анди да намери възможност и тогава със сигурност ще видите нашия дует в действие”, заяви Джокович.

23-годишният белградчанин е добър играч на двойки и често се пуска в различни турнири. Ноле дори спечели титлата на турнира в „Куинс” на трева миналата година. Тогава сърбинът беше в тандем с Джонатан Ерлих от Израел. За последно той участва в Шанхай през октомври – отново с Ерлих. Мъри пък спечели с брат си Джейми турнира във Валенсия миналата есен.

Джокович игра и смесени двойки на „Хопман къп” в началото на януари заедно с Ана Иванович и дори класира отбора на Сърбия за финала, но травма на партньорката му не им даде шанс да играят за титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини