Джокович: Няма да спра дотук!



30-01-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионът от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович не скри радостта си на пресконференцията след финала, в който се справи с Анди Мъри в три сета (6:4, 6:2, 6:3).

„Беше страхотен мач. Знаех, че за да спечеля трябва да надиграя тактически. Затова говорихме дълго с моя треньор (Мариян Вайда) по време на подготовката ми за двубоя. Физически съм много здрав. Бях уверен, че ще има дълги разигравания и затова трябва да правя по-малко грешки в тях, за да печеля. Опитвах да правя стъпка напред и това бе ключът за супеха според мен. Така успявах да го разкарвам по корта. Аз съм много емоционален човек и не го крия. Но сега вече разделям професионалния си живот в тениса и личния. Когато нещо не върви на корта, то това не рефлектира върху играта ми. Това е – опитнам се да преодолея кризата и да се изправя”, коментира Ноле.

Той живее със своята приятелка Йелена Ристич в Монако. Говореше се за тяхна раздяла, но и двамата опровергаха това с усмивка в края на миналата година.

„Когато играеш финал в Големия шлем и си толкова близо до спечелването му, започваш да мислиш твърде много. Да се притесняваш, дали ще успееш да го направиш. Това е ментална битка, със сигурност. Но трябва да отбележа, че тенисът зависи много от мисълта. Не искам да спирам тук и сега. Искам да се опазя здрав, бед контузии и ще бъда готов за предизвикателсквата, които ме очакват. Чувствам, че имам добра игра на всички настилки. Доказвал съм го в миналото. Така че продължавам”, заяви 23-годишният белградчанин.

Спечелването на Davis Cup през декември и сега на Australian Open са били най-щастливия период в кариерата на Джокович. Той призна, че твърдите настилки са му най-любимите и четирите финала в Ню Йорк и Мелбърн го доказвали. Но също така смятал, че може да се представи добре на Roland Garros и Wimbledon. Рафаел Надал и Роджър Федерер все още били двамата най-добри в света. За Ноле нямало и капка съмнение и титлата му в неделя не променял това по никакъв начин.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини