Чех спечели при юношите без загубен сет



29-01-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата при юношите на Откритото първенство на Австралия по тенис Иржи Весели (на снимката вляво) спечели титлата в Мелбърн по най-убедителен начин. На финала 17-годишният чешки левичар надигра убедително непоставения австралиец Люк Савил с 6:0, 6:3. При девойките шампионка е №2 в схемата Ан-Софи Месташ от Белгия.

Весели взе трофея без да загуби нито една част в турнира. „В първия сет бях малко нервен, защото за първи път излизах на „Род Лейвър Арина” и играех пред пълни трибуни. Но след това ми се удаде да вляза в ритъм и да взема първия сет с 6:0. Във втория съперникът взе медицински таймаут, след който заиграх мощно и набързо спечелих финала”, разказа Весели след награждаването.

Чехът в момента е №864 в ранглистата на АТР. Той каза, че знае, че го чака много работа, за да успее да пробие при мъжете. „Не знам дълго ли ще се задържа при професионалистите, но тази година планирам да участвам на няколко фючърса. Честно казано, надявам се след 2-3 години вече да играя със звездите на световния тенис. Мои кумири от миналото са Иван Лендъл и Ян Кодеш. Понякога тренирам с Томаш Бердих, който е моят пример за подражание. Иначе ми харесва играта на Федерер”, разказа още Иржи Весели.

При девойките 16-годишната Месташ победи на финала петата поставена Моника Пуиг от Пуерто Рико с 6:4, 6:2. Двубоят продължи един час и половина. Ан-Софи дублира титлата с успех и на двойки. Белгийката от Гент игра заедно с Деми Схююрс от Холандия и в спора за купата в Австралия те надиграха японките Хозуми и Като с 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини