Ким: Това е последният ми сезон на корта



28-01-2011 00:00 | Станко Димов
Финалистката от Откритото първенство на Австралия Ким Клайстерс обяви, че е доста вероятно 2011 година да е последната в тенис кариерата й. В събота белгийката излиза срещу На Ли от Китай в спор за първа титла от турнира от Големия шлем в Мелбърн. Незавимисимо от изхода на двубоя, Клайстерс ще заеме второто място в световната ранглиста от понеделник, като измества от него Вера Звонарьова.

„Знам, че навярно това е последният ми пълен сезон в WTA. Какво ще бъде занапред – ще видим. Така че това е най-вероятно последното ми участие на „Мелбърн Парк”. Ако се върна към причините за връщането ми на корта, то главните са раждането на дъщеря ми Джейда и смъртта на баща ми Лео”, разказа Ким.

27-годишната трикратна шампионка от US Open призна, че решението за новото начало в тениса не е било никак лесно за нея. Тя била мислила за травмите, заради които се отказала.

„За съжаление контузиите са част от спорта. Видяхте как те принудиха Жюстин Енен да се оттегли. Преди аз имах множество травми, затова когато се завърнах, знаех че започвам нова, различна част от своята кариера”, коментира Клайстерс.

Бившата номер едно в света се завърна ненадейно през лятото на 2009 година. През септември тя спечели за втори път титлата в Ню Йорк, която успя да защити миналия сезон. Така Ким Клайстерс стана едва втората майка с трофей от Големия шлем след австралийката Ивон Гулагонг, победила през 1980 година на Wimbledon.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини