Надал: Не се оправдавам с травмата



26-01-2011 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал отново демонстрира качествата си на голям шампион. На пресконференцията след загубения четвъртфинал от Давид Ферер (4:6, 2:6, 3:6) свотевният номер едно обяви, че по никакъв начин не иска да се оправдае за поражението с контузията в бедрото.

„Наистина имах проблеми от самото начало на мача. Това значеше, че няма да мога да го спечеля. Трудно ми е да говоря пред вас за това. В Доха бях болен, днес имах друг проблем. Изглежда, че винаги има нещо, когато губя, но аз не искам да излиза така. Затова предпочитам да не говоря днес по тази тема. Ако уважите желанието ми, ще бъде много мило от ваша страна. Мразя да се отказвам. Сега нещата бяха различни, в сравнение с миналата година в Мелбърн, когато трябваше да напусна корта”, заяви носителят на девет титли от Големия шлем пред медиите.

Рафа похвали сърцатата и всеотдайна игра на своя съперник, но и приятел и сънародник Давид Ферер. Той го поздрави за фантастичния мач и му пожела успех и на полуфинала срещу Анди Мъри.

„Всяка тенис кариера има върхове и спадове. Почти винаги в моята съм имал щестливи моменти. Това е част от спорта. Миналата година бях голям късметлия, бях здрав през по-голямата част от нея. Играх невероятно през цялото време. Тази година мислеф, че съм направил всичко за доброто начало на сезона и започнах с добра игра в Абу Даби. След това обаче започнаха проблемите – какъв труден месец за мен. Но и това е част от спорта и го приемам. Продължавам да работя и ще се опитам да дам най-доброто, на което съм способен в следващия ми турнир”, добави Надал.

Левичарят от Манакор ще се подложи на щателен преглед, заради предполагаемото разтежение в бедрото. След това Рафа ще обяви кога точно ще се завърне на корта. Той е заявен за турнира в зала в Ротердам от 7 февруари, където е водач в схемата. Миналата година пак беше подал заявка за Холандия, но отказът в Мелбърн заради контузията в коляното го принуди да се откаже.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини