Българките отпаднаха в Сеул



26-01-2011 00:00 | Станко Димов
И двете български бадминтонистки отпаднаха в първия кръг на турнира от Супер сериите в Сеул, който е с награден фонд 1,2 милиона долара. Петя Неделчева отстъпи на единично и на двойки заедно с Анастасия Руских, а Линда Зечири загуби на сингъл.

Неделчева, която е №15 в световната ранглиста, падна от деветата в класацията Пю Ин Ип от Хонконг със 7:21, 16:21 за 29 минути игра.

При дамските дуети четвъртите в схемата Петя и Настя отстъпиха на индонезийките Вита Мариса и Надя Мелати със 17:21, 19:21 след 36 минути на корта в южнокорейската столица. Българката и руската й партньорка записаха четвъртфинал в първия си турнир за годината от Супер сериите в Куала Лумпур, Малайзия.

В официалната статистика на световната федерация (BWF) след името на Анастасия Руских има знака „ ~”. С него доскоро се означаваше състезателка, която е сменила гражданството си и представя вече друга държава.

„Настя не е взела българско гражданство. Не знам защо са поставили знака от BWF”, коментира от Сеул Петя.

За да могат да играят на олимпиадата в Лондон през 2012 година, европейските вицешампионки трябва да представят една страна. Очевидно е, че Неделчева няма да играе за Русия, така че остава вариантът тя и Руских да представят България. За световни и европейски първенства такива изисквания няма. Факт е, че Анастасия няма да участва на шампионата на своята страна, което означава, че отпада от „сборная” за първенството на Стария континент за смесени отбори в Амстердам през февруари.

Квалификациите за Игрите във Великобритания започват на 2 май тази година и приключват след точно една година. Петя изглежда за момента сигурна участничка на единично. Големи шансове да спечели квота за Лондон има и №28 в света Линда Зечири.

Софиянката загуби в Южна Корея от осмата поставена състезателка на домакините Юн Джо Ба с 16:21, 8:21 за 29 минути игра. За участието си в Сеул двете българки вземат по 2450 точки за ранглистата.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини