Мъри загуби сет, но спечели



26-01-2011 00:00 | Станко Димов
Петият в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Анди Мъри се класира за втора поредна година на полуфинал в турнира. Британската надежда надигра непоставения Александър Долгополов от Украйна със 7:5, 6:3, 6:7(3), 6:3 след малко повече от три часа игра на „Род Лейвър Арина”.

Мъри загуби първи сет в състезанието от Големия шлем, въпреки че в третата част поведе с пробив, както и в останалите. В първата след разменени брейкове 23-годишният шотландец удари повторно в заключителния 12-и гейм. Анди се нуждаеше от само един брейк при 3:1, за да поведе с 2-0 сета.

Тенисистът от Киев допусна брейк и в първия гейм на третата част, но го върна при 3:3. При 4:5 Долгополов спаси три точки за пробив, респективно сетболове, за да се добере по-късно да тайбрек, в който доминираше от самото начало и го спечели.

Финалистът от Мелбърн през 2010 година се концентрира и се възползва от отпускане на 22-годишния си опонент, за да поведе с 4:0 в заключителния сет. Украинецът върна единия пробив, но вече нямаше сили за повече и Мъри триумфира заслужено.

Анди завърши двубоя с 34 непредизвикани грешки (5 двойни) и 33 печеливши удари (9 аса). За изненадващия четвъртфиналист Долгополов показателите са 77 грешки (5 двойни) и 57 уинъра (16 директно от сервис).

С името на Мъри са свързани надеждите на Обединеното кралство за първа титла от Големия шлем след 75-годишно очакване. На полуфинала дългучът от Дънблейн ще срещне победителя от испанския сблъсък Рафаел Надал – Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини