Клайстерс срещу Звонарьова на полуфинал



26-01-2011 00:00 | Станко Димов
Втората и третата в основната схема на Откритото първенство на Австралия Вера Звонарьова и Ким Клайстерс ще определят втората финалистка в турнира от Големия шлем. Двете тенисисистки играха за титлата на US Open, когато белгийката спечели с 6:2, 6:1. В първия полуфинал играят Каролине Возняцки и На Ли.

Клайстерс надигра поставената под №12 полякиня Агнешка Радванска с 6:3, 7:6(4) и продължава без загубен сет. Това бе и нейната 120-а победа в Шлема. Съперничките губеха концентрация заради канонадите и самолетни акробатики, в чест на националния празник на страната-континент. В първата част те си размениха общо шест пробива като Ким записа четири в своя актив. Във втория направиха по два брейка и се стигна до тайбрек, в който опитът на финалистката от Мелбърн през 2004 година си каза думата.

Бившата номер едно показа колебания в началния си удар и вкара само 68 процента от първия сервис. Клайстерс завърши с шест двойни грешки (общо 37) при 41 уинъра. Радванска завърши с 13 непредизвикани грешки и 14 печеливши удари.

„Беше малко страшно – самолетите летяха прекалено ниско и бяха твърде шумни. Чувставх се малко уморена на корта. Вера е опасна съперничка и ще трябва да дам най-доброто от себе си утре, за да я победя. Тя играе страхотно тук, но не се притеснявам от това, че тя е втора в ранглистата, а аз – трета. Това са само цифри”, коментира 27-годишната тенисистка от Брее.

В другия полуфинал Звонарьова се наложи над №25 Петра Квитова с 6:2, 6:4 и така победи в трети пореден мач чешка левичарка. 26-годишната московчанка се справи за един час и 15 минути игра.

Първият сет продължи само 29 минути, а във втория финалистката от Wimbledon и US Open поведе с 3:0 гейма, преди Квитова да се събуди и да направи опит да се върне в мача. Тя върна пробива за 3:3, после те размениха по още един до 4:4. Но след това Звонарьова не даде повече шансове и направи брейк в заключителния гейм на мача.

Ким Клайстерс води с 6-3 победи в преките двубои с Вера Звонарьова. Но в последната среща – на шампионата на най-добрите в Доха, рускинята се наложи с 6:4, 7:5.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини