Ареван Резаи отказа участие за Fed Cup



25-01-2011 00:00 | Станко Димов
Ареван Резаи обяви на личния си сайт, че се отказва от участие в отбора на Франция за гостуването в Русия за Fed Cup и също така няма да играе от 7 февруари на турнира в Париж в зала.

Причината не се обяснява, но явно е свързана с новината за отстраняване на член от нейното семейство от присъствие на турнири на WTA, без да се посочва името му и конкретната причина за тази санкция.

"Разправиите в семейството се случват навсякъде и на всекиго, така че и моето не прави изключение. Но то продължава да бъде твърде важно за мен. Моля медиите да не се бъркат повече в личния ми живот", призовава ексцентричната французойка от ирански произход в изявлението на своята интернет страница .

Австралийската полиция обяви в понеделник, че разследва инцидент, който е довел до отстраняване на член от фамилията на Резаи от турнира от Големия шлем в Мелбърн. Простъпката представлявала "сериозна заплаха за сигурността".

23-годишната Ареван спечели две титли през миналия сезон и за първи път успя да влезе в Топ 20 на световната ранглиста. На Откритото първенство на Австралия тя беше поставена под №17 в схемата, но отпадна още в първия кръг от Барбора Стрицова след 0:6, 6:3, 5:7, а после се отказа от участие в турнира на двойки.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини