Джокович профуча до полуфинала



25-01-2011 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович си осигури втори пореден полуфинал в Големия шлем срещу Роджър Федерер . Третият в схемата сърбин се наложи на Откритото първенство на Австралия над шестия поставен Томаш Бердих със смазващото 6:1, 7:6(5), 6:1 за два часа и 29 минути игра. Така след US Open Новак и Фед Екс отново ще определят единия финалист в турнира.

Първата част бе изцяло за Ноле. Той проби за 3:1, а после пак за 5:1, след което затвори сета за 36 минути. В него Бердих взе само 17 точки при, 31 на съперника, и допусна 10 непредизвикани грешки.

В следващата 25-годишният чех започна отлично и се възползва от кризата в играта на Джокович. Томаш проби за 3:1, а после затвърди. Но той допусна връщането на брейка при 3:4. Така се стигна до тайбрек, в който сърбинът поведе с 5:2 точки, но допусна равенство при 5:5. След това обаче Ноле се концентрира, взе следващите две разигравания, за да дръпне с 2-0 сета.

Шампионът от Australian Open през 2008 година и финалист от US Open миналото лято продължи да играе по-разнообразно и със самочувствие. Така Новак стигна до пробив при 3:1 гейма. Той продължи диктата си и довърши неуверения Бердих с втори пробив за 5:1. След което застана на линията за начален удар, за да спечели двубоя. Джокович поведе с 40:0 и реализира втория мачбол с мощен сервис.

„Сменях темпото и се стремях да изкарвам Томаш от комфортната му зона, където е много опасен. Вторият сет беше равностоен, имах късмет, че го взех. В началото имах проблеми с контактните лещи, но ги коригирах навреме. Не мисля за финала отсега. Следващият ми мач с Роджър ще бъде много труден”, заяви Ноле след срещата.

Джокович и Федерер ще се изправят за 20-и път един срещу друг. До момента швейцарецът води с 13-6 победи. Последният успех на 23-годишния белградчанин беше точно в Ню Йорк през септември с 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5. След това обаче бащата на близначки записа три поредни успеха – в Шанхай, Базел и през ноември на полуфинала на „Мастърса” в Лондон, когато се наложи с 6:1, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини