Возняцки остава №1 в света



25-01-2011 00:00 | Станко Димов
Каролине Возняцки ще продължи да оглавява световната ранглиста и след края на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като най-младата четвъртфиналистка се наложи над най-възрастната тенисистка в тази фаза Франческа Скиавоне с 3:6, 6:3, 6:3 за два часа и 23 минути игра на „Род Лейвър Арина”.

20-годишната датчанка се нуждаеше от победа, за да пресече аспирациите на Вера Звонарьова и Ким Клайстерс за първото място, което можеха да завоюват при загуба на Каро днес и титла на една от двете в Мелбърн.

Скандинавката показа шампионски характер и дух и направи пълен обрат, след като губеше със сет и 1:3 гейма срещу 10 години по-голямата от нея и шеста поставена съперничка.

В началото Возняцки в два сервис гейма на Скиавоне стигна до точки за пробив, но италианката се защити блестящо. На свой ред Франка се добра до брейк пойнт в осмия гейм и го реализира. След това при 5:3 тя сервираше за сета. Датчанката на три пъти стигна до точки за връщане на пробива, но и в трите случая шампионката от Roland Garros се спасяваше с отлично насочен и мощен сервис. На края Скиавоне ликува след удар на Каро в мрежата. Първата част продължи 45 минути. Това беше първи загубен сет за Каро в Мелбърн.

Преди началото на следващата част скандинавката от полски произход взе медицинския тайм аут, който бе поискала преди два гейма, заради проблеми с лявото бедро. Сърцатата мъжкарана от Милано продължи да играе вдъхновено и разнообразно и проби за 2:1 гейма. Возняцки не можеше с нищо да изненада съперницата си, а и ударите й бяха доста далече от линиите, за да затруднят Скиавоне. Настъпи обаче пробуждането за Каро от петия гейм и тя намери сили да върне брейка за 3:3. След това постигна и втори за 5:3, след като реализира първото си успешно излизане на мрежата в мача. Возняцки бе убедителна от крайната линия в заключителния гейм и изравни сетовете, след като ретурът на Франческа излезе в аут.

Датчанката направи трети пореден пробив и поведе в заключителната част. Италианката обаче го върна тутакси. Но това не обезкуражи Каро и тя отново постигна брейк след гръмотевичен ретур от бекхенд. После Возняцки успя да затвърди за 3:1. Световната номер едно окончателно довърши Скиавоне с третия си пробив в сета за 5:2. Той дойде, след като Каролине отрази мощния удар над глава на съперничката с феноменален лоб. След това тя сервнираше за място на полуфиналите. Скандинавката поведе с 40:15, но Франка отрази и двата мачбола с всеотдайна игра. Каро стигна и до трети, но и той бе отразен. След това фенката на Интер на свой ред стигна на два пъти до точка за пробив и осъществи втората. Возняцки показа защо заслужава да е лидер в женския тенис и реализира четвъртия си мачбол при сервис на Скиавоне, след намесата на „ястребовото око”.

За достигане до втори финал в Големия шлем, след US Open през 2009 година, датчанката трябва да се пребори с №9 в схемата На Ли от Китай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини