Рафаел Надал продължава без загубен сет



24-01-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Рафаел Надал продължава по разписание участието си на Откритото първенство на Австралия. Испанският левичар победи №15 в схемата Марин Чилич от Хърватия с 6:2, 6:4, 6:3 за два часа и половина игра и се класира на четвъртфиналите на турнира в Мелбърн без загубен сет.

Рафа започна ударно и от 0:40 направи пробив в подаването на двуметровия си съперник- След това го дублира за 4:1 и затвори спокойно сета в своя полза. В следващият испанецът проби за 4:3, а при 5:4 спаси точка за връщане на пробива и взе и втората част.

В третия сет всеки вземаше подаването си до 3:3. В седмия гейм и сервис на Чилич Рафа поиска ястребово око за подаването на хърватина, след като бе изиграл вече ретура в аут. За изненада на всички съдията на стола го позволи. Това вбеси Мръня, той допусна пробив и до края на мача все едно не беше на корта. Той протестира и заради прекалено дългото забавяне на Надал преди да изпълни сервис, но арбитърът отново не посмя да санкционира големия шампион.

За Рафаел Надал това беше поредна победа №25 в турнирите от Големия шлем. Това го изравни на третото място в тази своеборазна класация заедно с Пийт Сампрас ш Джими Конърс. Лидер е Род Лейвър с 29 последователни успеха, втори е Роджър Федерер с 27.

„Бях малко нервен преди мача, доволен съм от успеха. Преодолях вируса и днес се чувствах добре и не се потях и уморявах. Поздравявам Ферер за успеха. Нямам търпение да изляза срещу него на четвъртфиналите”, заяви Надал след срещата.

Рафа води с 11-3 победи срещу Давид. Надал е спечелил последните седем мача помежду им. За последно двамата испанци се срещнаха на финала на турнира в Рим, където носителят на девет титли от Големия шлем се наложи със 7:5, 6:2. Последният успех на Ферер пък е от 2007 година в групите на мастърса в Шанхай – 4:6, 6:4, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини