Звонарьова срещу трета чешка левичарка



24-01-2011 00:00 | Станко Димов
Втората поставена на Australian Open Вера Звонарьова достигна до четвъртфиналите в турнира от Големия шлем. 26-годишната рускиня надигра непоставената чешка левичарка Ивета Бенешова с 6:4, 6:1 за един час и 16 минути на „Хайсенс Арина”.

Любопитно е да се спомене, че московчанката се среща в три поредни мача с тенисистки от Чехия, които играят с лява ръка. В предния кръг Вера надигра Луцие Шафаржова, а следващата й съперница ще бъде Петра Квитова.

В първия сет Бенешова започна отлично и направи два пробива, преди Звонарьова да се събуди и да направи обрат, за да измъкне частта. Във втората рускинята не даде никакъв шанс на съперничката, направи два пробива и затвори мача с форхенд уинър.

№25 Квитова направи пълен обрат срещу 22-ата италианка Флавия Пенета и се наложи след 3:6, 6:3, 6:3 за близо два часа игра. В началото на двубоя мощните форхенди на 20-годишната полуфиналистка от Wimbledon излизаха често в аут, но след това тя коригира мерника си. Ключовият момент в мача беше пробивът, който направи за 4:3 в третия сет. При 5:3 борбената Пенета спаси един мачбол, но при втория изпрати топката в мрежата.

Агнешка Радванска пък спаси два мачбола срещу китайката Пън Шуай, преди да надделее със 7:5, 3:6, 7:5 след два часа и 44 минути игра. Полякинята, която е №12 в схемата в Мелбърн, губеше с 4:5 в заключителната част, когато Пън стигна на два пъти до точка за спечелване на двубоя. Радванска се защити отлично и заслужено победи.
Следващата й съперница ще бъде определена от двубоя на третата поставена Ким Клайстерс и Екатерина Макарова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини