Федерер на 27-и пореден четвъртфинал



23-01-2011 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер продължава да пише историята на Големия шлем. Швейцарския ас, който е номер две в схемата надигра Томи Робредо от Испания с 6:3, 3:6, 6:3, 6:2 и се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. За 27-и пореден път Роджър достига до фазата на последните осем тенисисти в турнир от Шлема, с което изравни рекорда на Джими Конърс.

В началото нищо не подсказваше, че носителят на 16 титли от Четворката ще има проблеми срещу доста удобния съперник. Първата част приключи за половин час. Във втората обаче Федерер започна да прави много непредизвикани грешки и от 3:3 загуби следващите три гейма, а с това и сета. Това бе едва трети сет за Робредо срещу швейцареца, от когото има вече десет поредни загуби и нито еедин успех.

Грешките продължиха, но не бяха толкова много и след като дръпна с 3:0, Роджър взе третата част. Без забавяне бащата на близначки поведе с 4:1 и в заключителния и приключи след два часа и 45 минути игра. Федерер направи нехарактерните за него 40 непредизвикани грешки, но ги балансира с 50 печеливши удара, 10 от тях – асове. За испанеца балансът беше 21 грешки и 28 уинъра.

„Не мога да кажа, че само един тенисист има шансове да спечели титлата в Мелбърн. Анди (Мъри) и Новак (Джокович) играят страхотно добре. Рафа (Надал), аз и Робин (Сьодерлинг), също не сме зле. Родик показва, че е във форма, Стан (Вавринка) – също, а Бердих е загубил само сет тук. Така че очаква ни много интересна втора седмица и затова не бива да гледаме отсега толкова надалече”, коментира защитаващият титлата си четирикратен шампион от Australian Open.

Следващият съперник на Роджър Федерер ще бъде неговият сънародник Станислас Вавринка. Другият швейцарец направо разби №8 Анди Родик с 6:3, 6:4, 6:4. 19-ият поставен Вавринка приключи акцията си с 67 печеливши удари, от които 24 аса при само 19 непредизвикани грешки. Американецът приключи с 24 уинъра (9 аса) и също 19 грешки.

Стан записа четвърти успех в Мелбърн без загубен сет като във втория кръг надигра Григор Димитров със 7:5, 6:3, 6:3. До момента той има пасив от 1-6 победи срещу другия олимпийски шампион на двойки Федерер. Единственият успех на 25-годишният тенисист от Лозана е на клей, от Монте Карло, през 2009 година с 6:4, 7:5. Под ръководството на Петер Лундгрен Вавринка достигна втори пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем и втори в кариерата си. На US Оpen швейцарецът отстъпи на този етап на Михаил Южни в пет сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини