АТР наказала Григор за 3 седмици



22-01-2011 00:00 | Станко Димов
Мъжката тенис асоциация (АТР) все пак е дисквалифицирала Григор Димитров. Той е бил санкциониран с лишаване от права за три седмици, считано от 1 януари 2011 година и с глоба от 10 000 долара, съобщи в. "24 часа".

Наказанието е заради бутането на съдията на стол Даниел Инфангер след полуфинала на чалънджъра в Хелзинки миналия ноември. Още тогава се заговори, че е възможна дисквалификация на младия българин. Заради санкцията Гришо се е оттеглил от участие в турнира в Шенай, Индия, в началото на годината.

Димитров игра на Откритото първенство на Австралия по тенис, защото то е под егидата на Международната тенис федерация (ITF), както и останалите турнири от Големия шлем. В Мелбърн 19-годишният хасковлия тръгна от квалификациите и стигна до втори кръг, като записа общо четири победи – рекорд за наш турнир в Шлема. От 31 януари първата ни ракета ще влезе сред първите 90 в света, нещо, което не е правил друг български тенисист.

Гришо заяви, че е разбрал сериозността на постъпката си. "Това, което направих, бе грешка и наистина научих много от нея. Не трябваше да я правя и се извиних за нея. Никога няма да направя пак нещо подобно или дори да си помисля да направя. Искам да го оставя в миналото и да продължа напред", коментира Димитров в интервю за британският вестник The Telegraph.

По предварителни данни следващото участие на Григор ще бъде в квалификациите на турнира в зала в Ротердам от 5 февруари, ако не получи пак „уайлд кард” за основна схема. Точно на състезанието в Холандия преди две години светът заговори за родния талант, след като Димитров победи Томаш Бердих и игра три равностойни сета с Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини