Евтимова пак би поставена бразилка



20-01-2011 00:00 | Станко Димов
Третата ракета на България Диа Евтимова се превърна в кошмар за бразилската тенисистка Ана-Клара Дуарте. На втори пореден турнир 23-годишната хасковлийка побеждава южноамериканката, която е сред поставените.

В Луц, Съединени щати, на състезанието на клей с награден фонд 25 000 долара, Диа се наложи над седмата в схемата Дуарте със 7:6(3), 1:6, 6:4 в двубой, продължил над два часа. Предишната седмица Евтимова би бразилката и в Плантейшън.

На осминафиналите националката ни се изправя срещу канадката Шарън Фицман. Двете играха миналата пролет в квалификациите в Ещорил, когато Диа Евтимова спечели след 5:1 и отказване на Фицман. Съперничката на българката е на 20 години и е №252 в световната ранглисти или само с шест позиции преди Диа.

За участието си на турнира във Флорида Евтимова вече получи осем точки за класацията на WTA и 490 долара от наградния фонд на турнира в Луц.

След като приключи участието си в Съединените щати, Евтимова се прибира за лагера на националния отбор за Fed Cup в Кипър преди двубоите в началото на февруари от първа група на Евро-африканската зона в Ейлат, Израел.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини