Гришо и Цеци играят на тв кортове



18-01-2011 00:00 | Станко Димов
И двамата български участници на Откритото първенство на Австралия по тенис – Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще изиграят в сряда двубоите си от втория кръг на турнира от Големия шлем на кортове, на които има телевизионно покритие от Евроспорт. Така че, дано да можем да гледаме пряко родните звезди в Австралия.

Срещата на Григор Димитров срещу №19 в схемата Станислас Вавринка от Швейцария е насрочена за втори корт. 19.тодишният хасковлия трябва да излезе в последен, четвърти двубой на това игрище. Това означава, че срещата на Гришо с олимпийския шампион на двойки би трябвало да започне рано сутринта българско време.

Цветана Пиронкова пък ще се появи на шести корт. Пловдивчанката, която е №32 в схемата в „Мелбърн Парк”, играе срещу румънката Моника Никулеску. Срещата на Цеци е трети по ред. Преди нейната среща има обаче два мъжки двубоя, които могат да продължат и по пет сета.

Пиронкова играе и двойки заедно с австрийката Тамира Пашек, но мачът им срещу петите в схемата Блек и Родионова не е в програмата за сряда.

След блестящия старт на двамата български тенисисти в Австралия, те и двамата са пред рекорди при нов успех. При победа Григор Димитров ще стане първият наш състезател, стигал трети кръг на турнирите от Големия шлем. Триумф пък на Цветана Пиронкова ще бъде личен неин рекорд в Мелбърн, където още не е преминавала втория кръг.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини