Надал спечели за 46 минути



18-01-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Надал започна похода за мечтания от него „Рафа Шлем” по необичаен начин. Испанският левичар се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис след едва 46 минути на корта. Неговият съперник – бразилецът Маркуш Даниел, се отказа при 0:6, 0:5 заради контузия в лявото коляно. Финалистът от Мелбърн през 2010 г. Анди Мъри също не изигра цял мач.

Даниел направи едва 12 точки за това време и нямаше нито един печеливш удар. След края на неравностойния двубой 32-годишният южноамериканец обясни, че е получил травмата преди два дена и се е колебал дали изобщо да излезе на корта.

„Маркуш се опита да даде най-доброто от себе си по време на мача. Не искаше да се откаже просто. Това говори много за неговия характер. Не всеки е способен на това. Затова само уважение за него. Трудно е да се каже за това време, че съм играл добре или не. Но направих няколко добри удари. Сервисът ми можеше да е малко по-добър”, коментира Надал, който миналата година се отказа в Мелбърн точно заради травма срещу Анди Мъри.

Следващият съперник на носителя на девет титли от Големия шлем ше бъде американецът Райън Суитинг.

Петият в схемата Мъри преодоля словака Карол Бек след 6:3, 6:1, 4:2 и отказване. Мачът на шотландеца продължи малко повече от час и половина. Анди очаква победителя от срещата на Иля Марченко (Украйна) с Рубен Рамирес Идалго (Испания).

Домакините получиха повод за радост при мъжете. Играещият с „уайлд кард” Бърнард Томик спечели пред препълнени трибуни срещу французина Жереми Шарди с 6:3, 6:2, 7:6(5). След това обаче австралиецът трябва да играе с №31 Фелисиано Лопес от Испания, който се справи с колумбиейца Алехандро Фая с 6:3, 7:6(3), 6:3.

Полуфиналистът от миналата година Марин Чилич също е вече във втория кръг. 15-ият в схемата хърватин разби квалификанта от Съединените щати Доналд Йънг с 6:3, 6:2, 6:1. Мръня приключи с осем аса и общо 33 печеливши удари при 28 непредизвикани грешки. Следващият съперник на Чилич е Сантяго Хиралдо от Колумбия.

Десетият поставен Михаил Южни също спечели в три сета. Руснакът надделя над Марсел Илхан от Турция с 6:2, 6:3, 7:6(5). Във втория кръг Полковника ще спори със словенеца Блаж Кавчич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини